A név és ami mögötte van

Mit jelent a név? Hogyan kell kiejteni? És pontosan mit is csinálunk, amikor emocean yogázunk?

Emocean yoga: Az Emocean yoga© 2015 februárjában született meg, hosszas álmodozás, előkészület, tanulási folyamat és egy kaliforniai oktatóképzés után. A név egy hármas szójátékból áll össze: egyrészt ocean, mint a víz megléte a gyakorlás során (bizonyos pontjain a világnak sup yogát is ocean yogának nevezik), emotion ha kiejted, mint érzelem, hiszen az érzelmek lenyugtatására, stresszkezelésre törekszünk a gyakorlás során, és az EM, mint egy mantra, hajazva az OM-ra.

Ez a fajta játékosság jellemzi magukat az órákat is, legyen szó bármilyen helyszínről, évszakról és jógatípusról. A logó dinamizmusa is ezt a szemléletet, módszert hivatott ábrázolni, melynek lényege az, hogy teljesen átlagos embereket kapcsoljon újra össze önmagával, saját testével, testtudatot építve. Egy segítő kéz, ami átvezeti a diákot a jóga segítségével az élet kihívásain, félelmet és stresszt old, megtanít nagyokat nevetni saját hibáinkon, hogy egy teljesebb, boldogabb életet élhessünk a mindennapokban. Én pedig arra törekszem, hogy átadjam a rugalmasságot, a körülményektől független stabilitást Neked.

Az Emocean yoga mára már több, mint egy ötletes szójáték; egy irányzat, a sup yoga szárazföldi, beltéri változatát hívom így, amit egy általam fejlesztett speciális eszközön végzünk.

Emocean yoga mint jóga stílus 

Hogy micsoda? Ha a sup yoga meredek volt, akkor most kapaszkodj meg. Mert létezik a sup yogának egy „szárazföldi” változata, egy spéci deszkával, amihez nem kell Balaton vagy tenger, sőt még fürdőkád sem, csak lerakod a deszkádat a jóga termedben, nappalidban vagy akárhol, igen, még a Hősök terén is működik, és máris kezdhetsz egyensúlyozni.

A mozgás élménye hasonló, mint a sup yoga ám ezzel az eszközzel évszaktól függetlenül teljesen egyedivé varázsolhatod a gyakorlásodat, ráadásul bárhol, bármikor lehet űzni, és ha hibázol, nem leszel vizes tőle Az emocean yogán végzett gyakorlatok kiválóan fejlesztik az egyensúlyérzéket, a mélyizmokat, segítenek a pózokat pontosabban elsajátítani, oldják a stresszt, javítják a figyelmet, változatosak, jóga tudástól és hajlékonyságtól függetlenül bárki végezheti őket (sőt, még úszni sem kell tudni). Próbáld ki, hogy ha egy folyamatosan imbolygó deszkán is meg tudod teremteni a stabilitást, a mindennapjaid is sokkal stabilabbak lesznek.