Mit érdemes tudnod rólam?

Habár én sosem voltam élsportoló vagy táncos, de a mozgás és a sport az egész életemet végig kísérte, kiséri a mai napig. Ezt azért tartom fontosnak az elején tisztázni, hogy tudd, én is pont úgy kezdtem a jógát, ahogyan a legtöbben: merev testtel, kételyekkel és a reménytelenek nyugalmával, hogy én ezt sosem fogom tudni megcsinálni. Ez az érzés már az első órán elmúlt. Talán pont azért volt olyan nagy hatással rám a jóga, mert nincs benne versengés, összehasonlítás, eredmény. Van benne viszont fejlődés, változás és nem lehet unalmas, mert egy póz sosincs kész, mindig lehet tökéletesíteni, fejleszteni, mélyíteni.

“A tanítás művészetének kulcsa a tolerancia. A tanulás művészetének kulcsa az alázat.” (B.K.S. Iyengar)

A jógával 2009-ben egy baleset kapcsán kerültem közelebbi kapcsolatba. A térdsérülésem miatt fel kellett hagynom minden addig általam űzött és szeretett sporttal. Teljesen „véletlenül” keveredtem el egy jógaórára, tele előítélettel, dühvel és a tudattal, hogy már sosem lesz teljesen egészséges a lábam. A nyitottság morzsáit sem éreztem magamban. Majd hirtelen arra a 90 percre megszűnt a térdfájdalmam és úgy mozogtam, mint a baleset előtt. Ez elég meggyőző volt számomra, és azonnal részévé vált a rendszeres gyakorlás az életemnek. Attól az órától kezdve folyamatosan tanulok és képezem magamat a jóga szerteágazó területén.

Oktatóként nem csak a különféle mozgásformákban tapasztaltakat ötvözöm a jóga tudományával, hanem az egyetemi képzésemben tanultakat is, hiszen a tanári végzettségem sokat segít abban, hogy még hatékonyabban és személyre szabottan tudjak foglalkozni Veled. Nagyon szeretek emberekkel dolgozni és megfejteni a hozzájuk vezető legrövidebb utat, átsegíteni őket az általuk emelt akadályokon és látni őket megtapasztalni egy szabadabb, önfeledtebb, könnyedebb életet. Az óráimon szeretettel látok teljesen kezdőket és haladóbb gyakorlókat egyaránt, mert a változatos módszereknek köszönhetően mindenki megtalálja a maga szintjén a kihívásokat az órákon. Habár a pózok ugyanazok mindenki számára, de az odavezető út teljesen eltérő lehet. Én pedig figyelek Rád és megtalálom a számodra legideálisabb változatot, így az órák Rólad szolnak.

Gyakorolj egy biztonságos és támogató közösségben:

A gyakorlás személyre szabása mellett a másik fontos érték számomra a közösség kialakítása. Az órákon törekszem egy olyan atmoszféra kialakítására, ahol a gyakorlók egymást segítve, támogatva tudnak fejlődni, hibázni, tapasztalni. Azt gondolom, hogy a mai társadalmi elvárások mellett ez a biztonságos környezet egy nagy érték, és bár a munka komoly, a hangulat mindig vidám felszabadult és felszabadító.

2015 januárjában utaztam Kaliforniába, hogy képzett sup yoga oktató lehessek

Az izgága személyiségemnek köszönhető, hogy nem álltam meg az első jóga típusnál, amivel találkoztam, hanem mindig új és más irányzatokat próbáltam ki. Gyakorlóként elsősorban a dinamikusabb irányzatokat kedvelem, leggyakrabban ashtanga órákon találkozhattok velem, de kipróbáltam egészen szokatlan sítlusokat is.

Az első sup yogás élményem is egy teljesen banális szituációnak köszönhetem. Ez akkor történt, amikor itthon még hallani sem lehetett az állva evezésről és ezekről a deszkákról. Béreltem egy szörföt a Balatonon, de nagyon hamar leállt teljesen a szél. Úgy gondoltam, hogy ha már kibéreltem a felszerelést, akkor nem viszem egyből vissza, hanem levettem a vitorlát és a deszkán elkezdtem ashtangázni.

Annyira megtetszett az élmény, hogy órákon át googleztam a szörf és jóga szavak kombinációit, mire rátaláltam a SUP YOGÁRA. Így kerültem 2015 januárjában Kaliforniába, ahol elmélyülhettem a SUPolás és a Sup Yoga rejtelmeibe és elvégeztem egy Sup yoga oktatói képzést. Miután hazajöttem, elkezdtem dolgozni a saját fejlesztésű „szárazföldi” deszkámon (lásd emocean yoga), valamint 2015 május óta tartok itthon rendszeresen SUP jóga órákat a Balatonon és Budapesten, szárazföldön és vízen.
“Célom, hogy egyre többen tudják megtapasztalni ezt a kellemes, harmonikus, mégis kihívásokkal teli mozgásformát.”